0 تا 100 بازیافت لاستیک

قطعاتی از ماشین هستند که می توان آن‌ها را بازیافت کرد و مجددا قابل استفاده نمود. لاستیک‌ها نیز از جمله قطعاتی هستند که وقتی از کار افتاده یا فرسوده می شوند، می توان آن‌ها را بازیافت کرد. اگر لاستیک‌ها را بازیافت نکنیم فضای زیادی را اشغال می کنند. از طرف دیگر برای از بین بردن لاستیک‌ها سوزاندن آن‌ها نیز عمل درستی نبوده و باعث می شود آلودگی شدیدی به وجود بیاید. بهترین راه برای از بین بردن لاستیک های فرسوده، بازیافت آن‌ها است که باعث سود آوری نیز می شوند. در این مقاله در مجله هم‌تایر قصد داریم به بازیافت لاستیک بپردازیم، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

مطلب خواندنی: آیا خسارت لاستیک شامل بیمه بدنه خودرو می شود؟

بازیافت چیست؟

امروزه برای این که از آلودگی هوا جلوگیری کنند، بازیافت لاستیک را جایگزین سوزاندن برخی وسایل فرسوده کرده‌اند. بازیافت باعث می‌شود که که وسایلی که فرسوده و از کار افتاده شده‌اند را به یک چیز جدید تبدیل کرد و مجدد آن‌ها را مورد استفاده قرار داد. بازیافت لاستیک‌های فرسوده به دو روش انجام می‌شود؛ روش مکانیکی و روش شیمیایی؛

روش مکانیکی

در روش مکانیکی با استفاده از دستگاه‌های بزرگ، لاستیک‌های فرسوده را خورد می‌کنند و به قطعات ریزی تبدیل می نمایند. در نهایت آن‌ها را به عنوان پودر لاستیک در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می دهند.

روش شیمیایی

در روش شیمیایی بازیافت لاستیک‌‌های فرسوده می‌توان آن‌ها را به دو حالت تبدیل کرد؛

خرد کردن لاستیک ها: یعنی لاستیک های فرسوده و از کار افتاده را به کمک مواد شیمیایی خرد می کنند.
سوزاندن لاستیک‌ها: زمانی که لاستیک‌ها سوزانده می شوند از آن‌ها، سیم و ذغال هایی باقی می ماند که آن‌ها را نیز مورد استفاده قرار می دهند.
در برخی موارد لاستیک‌ها را در خلا می سوزانند و از گازهایی که از آن به وجود می‌آید گازوئیل و روغن تولید می کنند.

بازیافت لاستیک

از بازیافت لاستیک چه محصولاتی تولید می‌ شود؟

  • پودر لاستیک
  • آسفالت قیر پلیمری شده
  • سوخت گازوئیلی
  • تولید روغن
  • باتری خودرو
  • در ساخت زمین های بسکتبال و دو میدانی
  • در کوره های سیمان نیز به عنوان منبع سوخت
  • تولید سیم فولادی
  • استفاده در تولید کفش و کف پوش ها
  • امکان ساخت لاستیک های جدید
  • در ساختمان سازی در مواد اولیه بتن
  • در خودرو سازی برای قطعات نرم لاستیکی

استفاده لاستیک های بازیافتی در صنعت جاده‌ سازی

از پودر لاستیک‌های بازیافت شده در آسفالت جاده نیز استفاده می شود؛ زیرا پودر لاستیک، به دلیل بافت تشکیل دهنده‌اش مشکل ترک خوردن ندارد و عمر بیشتری نسبت به آسفالت‌های معمولی دارند. همچنین هنگام حرکت خودرو بر روی آن‌ها صدای بسیار کمی تولید می شود. زمانی که خودروها تصادف می کنند باعث می شود که به وسیله نقلیه آسیب کم‌تری وارد شود. ترمزگیری ماشین‌ها نیز بر روی پودر لاستیک‌ها که به جای آسفالت جاده‌ها مورد استفاده قرار گرفته می شود، نیز بسیار راحت‌تر است. برای ایجاد دست اندازها هم پودر لاستیک بهترین گزینه است. در نتیجه هنگامی خودروها از روی آن‌ها رد می شوند جلوبندی آن‌ها نیز دچار آسیب نمی شوند.

استفاده از لاستیک‌های بازیافتی در ساختمان ‌سازی

زمانی که می خواهند پایه و فونداسیون ساختمان‌ها را شروع کنند، از پودر لاستیک به عنوان مواد اصلی در آن استفاده می نمایند. در برخی موارد لاستیک‌هایی که بازیافت شده و پودر آن‌ها باقی می ماند با بتن مخلوط می کنند. این عمل باعث می‌شود که بتن در مقابل آتش مقاومت بیشتری داشته باشد و دچار ترک خوردگی نیز نشود. از این ترکیب بیشتر در پشت بام خانه ها، درزگیرها و در ساختن زمین های ورزشی نیز استفاده می کنند. لازم است بدانید که پودر لاستیک های فرسوده را در صنعت پلاستیک هم به کار می‌ برند.

استفاده از لاستیک‌های بازیافتی در صنعت خودرو سازی

از لاستیک های بازیافت شده در تولید لاستیک های جدید و همچنین در عوامل داخلی ساخت خودروها استفاده می کنند. عمل بازیافت لاستیک باعث می شود هزینه‌های کم‌تری برای ساخت کف پوش ماشین، گل گیر ماشین، نوار دور شیشه ماشین و درب‌های ماشین پرداخت شود.

بازیافت لاستیک

مزایای بازیافت لاستیک

کاهش حجم زباله‌ها

یکی از بزرگ‌ترین دلایلی که باعث شده بازیافت امروزه پیشرفت کند، این موضوع، فشار آلودگی را از محیط زیست کاهش می‌دهد. با انجام بازیافت می توانیم محل‌های دفن زباله را کاهش دهیم؛ زیرا جمعیت هر لحظه رو به افزایش است. با توجه به این موضوع اگر بخواهیم زباله‌ها را نگهداری کنیم و آن‌ها را دفع کنیم یا بخواهیم بسوزانیم باعث آلودگی شدید و هم کمبود جا برای دفن زباله‌ها برخورد کنیم. با این فرایند باعث می‌شویم مشکلات بهداشتی به طرز فجیعی افزایش یابد و به مراتب مشکلات ناشی از آن افزایش یابد. از این رو بازیافت بهترین راه حل است.

صرفه جویی در منابع طبیعی

امر بازیافت باعث می‌شود که استفاده از مواد اولیه کاهش یابد. شما می‌توانید با بازیافت کاغذهای موجود، از آن‌ها را بارها استفاده نمایید بدون این که برای تولید کاغذ درختی را قطع کنید! این امر در خیلی از موارد از جمله لاستیک‌ها و سایر وسایل هم صدق می کند. شما می توانید با بازیافت آن‌ها هم همان محصول را تولید کنید و از بازیافت شده آن نیز می توانید در خیلی از صنعت‌ها استفاده کنید. این دلایل باعث می شوند تا منابع طبیعی در مدت زمان زیادی کم‌تر استفاده شوند.

ایجاد فرصت شغلی

شاید شما به این فکر کنید که بازیافت محصولات مختص به شخص و یا افراد خاصی است. لازم است بگوییم شما کاملا در اشتباه هستید؛ چون امروزه صنعت بازیافت بسیار بزرگ شده و دارای بخش‌های مختلفی است که اول زباله‌ها را تفکیک می کنند و بعد آن‌ها را مرتب نموده و به مکان های مناسب خودشان ارسال می کنند؛ زیرا هر محصولی که مورد بازیافت قرار می گیرد یک مکان مخصوص داشته و در آن جا به بازیافت آن می پردازند. این عمل با استفاده از کارگران بسیار زیادی صورت می گیرد.

صنعت بازیافت بسیار در حال پیشرفت بوده و قطعاً می تواند فرصت‌های شغلی زیادی را ایجاد کند. کارگرانی که در محل‌های بازیافت مشغول به کار هستند هر کدام دارای دسته بندی‌های متفاوت بوده و کارهای مختص به خود را انجام می دهند. بخش‌هایی که از قسمت جمع زباله‌های بازیافتی گرفته تا تبدیل آن به مواد اولیه را تشکیل می دهند.

Tire recycling

 

معایب انجام بازیافت لاستیک

در انجام بازیافت لاستیک‌ و دیگر زباله‌های موجود هیچ گونه معایبی وجود ندارد بلکه این امر بسیار مفید است و به محیط زیست نیز بسیار کمک می کند.

سخن پایانی

بازیافت لاستیک همان گونه که مطالعه کردید، بسیار کاربردی است و باعث می‌شود در بسیاری از صنایع به شکل‌های متفاوت نیز از آن استفاده شود. بازیافت لاستیک‌ها باعث می شود شهر ظاهر بسیار زیباتری بگیرد و همچنین از آتش سوزی و از تولید کربن‌دی‌اکسید بیش‌تر  نیز جلوگیری می‌شود. صنعت بازیافت نیز احتیاج به گرفتن مجوز دارد و باید زیر نظر شهرداری صورت بگیرد. ناگفته نماند که انجام بازیافت لاستیک سودآوری بسیار زیادی هم دارد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاس گزاریم.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *